ТЕХНОЛОГІЯ НАВЧАННЯ ФІЗИЧНИХ ВПРАВ В НОВІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ШКОЛІ - Kondratska, Galyna; Redchyts, Vasyl; Zhukova, Iryna (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2018)
Фізкультурна освіта має місце в шкільному середовищі. Відповідність цієї освіти потребам і запитам учнів, це перше завдання розвитку нової української школи. Визначення суб’єктно-об’єктних відношень сучасної школи і учня є метою фізкультурної освіти. Технологію навчання фізичних вправ розкриваємо за такою методикою: діалектичний підхід, свідоме засвоєння знань, зв’язок результатів навчання із життям. Виділено вплив технології навчання фізичних вправ на позитивні якості учнів за такими показниками (фізична підготовленість, самоорганізація; самовдосконалення і навички роботи в команді; стійкість до стресів і захворювань, самоконтроль; стійкість до негативних звичок, впевненість в своїх діях і вмінні досягати поставленої мети). В дослідженні брали участь 168 учнів 6-7 класів загальноосвітніх шкіл міста Дрогобича. Для визначення значимості кожного з означених показників ми брали метод експертних оцінок (ранжування). Встановлено рівні значимості кожного із показників у формування позитивних якостей учнів. Представлено механізм забезпечення гнучких позитивних якостей в учнів і навчання фізичних вправ у їх формуванні. Запропоновано умови формування потреби вивчення фізичних вправ для учнів загальноосвітніх шкіл.