ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ДО РОЗВИТКУ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ ДІТЕЙ 5-6 РОКІВ - Ishchenko, Liudmyla (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2018)
У статті висвітлено проблему підготовки майбутніх фахівців до розвитку творчого потенціалу дітей дошкільного віку. Мета статті полягає у розкритті організаційно-педагогічних умов підготовки майбутніх вихователів до розвитку творчого потенціалу старших дошкільників. Методи дослідження: проектування – виокремлення педагогічних умов підготовки майбутнього фахівця до професійної діяльності з творчими дітьми. Організаційно-педагогічні умови розглядаємо як сукупність необхідних обставин, що забезпечують ефективність підготовки майбутніх вихователів до розвитку творчого потенціалу старших дошкільників у вищому навчальному закладі. Виокремлено та обґрунтовано такі організаційно-педагогічні умови: позитивна мотивація студентів до розвитку творчого потенціалу дитини 5-6 років; забезпечення міжпредметних зв’язків та інтеграції змісту навчання у професійній підготовці майбутнього вихователя; створення освітньо-креативного середовища освітнього процесу в закладах вищої освіти для майбутніх фахівців із розвитку творчого потенціалу дітей 5-6 років.