ХАРАКТЕРИСТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ДЕЯКИХ МОДУЛІВ ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОЇ WEB-ОРІЄНТОВАНОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ОСВІТНІМ ПРОЦЕСОМ У ВИЩІЙ ШКОЛІ - Karpliuk, Svitlana (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2018)
Публікація присвячена одній із важливих проблем, які стосуються якісної реалізації інформаційно-педагогічного менеджменту у сучасному закладі вищої освіти. Актуалізується питання щодо інтеграції українського суспільства в європейську спільноту у напрямі впровадження й активного використання ефективного програмного забезпечення, спрямованого на забезпечення вільного доступу до інформації в межах університету. Визначено мету дослідження, яка полягала у окресленні структурних компонентів (робочих модулів) однієї з найпопулярніших інтегрованих автоматизованих Web-орієнтованих систем управління освітнім процесом вищої школи «Деканат», розробленої фахівцями приватної фірми «Політек-СОФТ» та впровадженої у діяльність багатьох вишів України, зокрема, Житомирського державного університету імені Івана Франка. Крім того, завданням дослідження було охарактеризувати принципи роботи робочого модулю «ПС Студент», який є структурним елементом цієї комплексної інформаційно-аналітичної системи. Основними методами, які використовувалися під час дослідження були методи наукового логіко-змістового аналізу, синтезу та узагальнення. В результаті дослідження було визначено основні переваги та недоліки такого роду програмного забезпечення, а також подано деякі інструктивно-методичні рекомендації, які сприяють ефективному використанню програми «ПС. Студент» Пакету «Деканат» у роботі будь-якого навчального закладу. Окрім цього, у статті окреслено шляхи та напрями подальшого науково-практичного пошуку.