РЕАЛІЗАЦІЯ ПАРАДИГМИ НАСКРІЗНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ЗАСОБАМИ САПР - Raikovska, Halyna; Solovyov, Andriy; Melnyk, Olexandr (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2018)
Сучасна машинобудівна галузь потребує універсальних фахівців, що мають змогу вільно виконувати будь-які задачі на виробництві. У першу чергу мова йде про наскрізне використання систем автоматизованого проектування. Суть цього підходу базується на використанні основних модулів (CAD, CAM, CAE) одного програмного пакету та застосуванні у цих межах усіх необхідних конструкторських та технологічних задач. У даній роботі ми зосередилися на проведенні повноцінного наскрізного моделювання барабанної сушарки. За допомогою програмного пакету SolidWorks 2018 ми створили тривимірну модель обладнання, провели інженерний аналіз окремих вузлів та сформували маршрут обробки деталей для металорізальних верстатів. В основі дослідження – методи аналізу, синтезу та порівняння для визначення доцільності реалізації парадигми наскрізного моделювання з використанням конкретних модулів програмного пакету SolidWorks. Ми вважаємо, що такий комплексний підхід до виконання інженерних задач сприяє поглибленню розуміння основ виробництва. Крім того, забезпечується універсальність фахівця, за рахунок чого є можливим виконання будь-яких задач у наскрізному виробничому процесі.