ЗАСТОСУВАННЯ КРУГОВОГО ТРЕНУВАННЯ НА ЗАНЯТТЯХ ОЗДОРОВЧОЇ АЕРОБІКИ ІЗ СТУДЕНТАМИ ВНЗ - Beigul, Igor; Shyshkina, Olena (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2018)
Оптимізація педагогічного процесу неможлива без урахування індивідуальних особливостей тих, хто займається, без підбору адекватних тренувальних дій. На наш погляд рішенням цієї проблеми є застосування методу «кругового тренування». Мета статті: розробка методики комбінованого кругового тренування на заняттях з оздоровчої аеробіки зі студентами ВНЗ. Використані методи дослідження: аналіз та узагальнення науково-методичної літератури. Результати дослідження: доведено, що кругове тренування є цілісною організаційно-методичною формою фізичної підготовки, засобами якої є строго регламентовані вправи з вибірковою дією на організм людини. Основу кругового тренування складає серійне повторення різних фізичних вправ в певній послідовності, що виконуються на так званих «станціях». Основними особливостями застосування комбінованого кругового тренування на заняттях з оздоровчої аеробіки зі студентами є комбінування традиційних, зручних для виконання вправ на витривалість, поліпшення координації, спритності, сили та рівноваги; можливість використовувати широкий спектр спортивного інвентаря та обладнання.