ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДУ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ПРОБ, ЯК ЗАСІБ УДОСКОНАЛЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ ДЛЯ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНО-МЕДИЧНОЇ ГРУПИ - Ozerova, Olga (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2018)
В статті розкрито значення фізичного виховання у ВНЗ України в сучасних кризових умовах. До дослідження були залучені студенти спеціально-медичної групи вищого навчального закладу технічного профілю. Актуальність проблеми полягає у визначені тенденції та чинників, що зумовлюють зниження рівня фізичної підготовленості студентів та у пошуках шляхів вирішення даної проблеми. Метою дослідження є спроба оцінити можливі зрушення в окремих показниках функціонального стану студентів протягом навчального року. У методах дослідження були використані проба Мартіне та тест Купера. Результати дослідження переконують в доцільності використання функціональних проб і тестів для оцінки і контролю за змінами у рівні фізичної підготовленості та функціонального стану студентів. Виходячи з результатів дослідження, сформовані висновки та означені чіткі дії, спрямовані на захист та збереження дисципліни “Фізичне виховання” у вищих навчальних закладах України.