ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ ВІММЕЛЬБУХІВ НА УРОКАХ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ В КОНТЕКСТІ ФОРМУВАННЯ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Lobachova, Iryna (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2018)
Статтю присвячено проблемі вдосконалення системи навчання іноземної мови в початковій школі в контексті формування Нової української школи. Метою розвідки визначено теоретико-практичне дослідження питання імплементації віммельбухів на початковому ступені вивчення англійської мови в Новій українській школі. Окреслено виконання таких завдань: визначити головні переваги використання віммельбухів під час вивчення англійської мови в початковій школі; запропонувати орієнтовні мовні завдання для роботи з віммельбухами на початковому ступені вивчення англійської мови. У статті використано такі методи дослідження, як аналіз, синтез, систематизація, узагальнення, які допомогли проникнути в сутність окресленої проблеми. З’ясовано, що Нова українська школа покликана виховати всебічно розвинену, соціально активну особистість, яка вміє ухвалювати відповідальні рішення, дотримується прав людини та вільно долає мовні бар’єри в міжкультурній комунікації. Для цього сучасні уроки англійської мови треба будувати так, щоб вони створювали умови для спілкування (складання учнями монологів, діалогів, полілогів на різні теми з різною метою). Цій меті і підпорядкований ілюстративний матеріал віммельбухів. У статті запропоновано мовні вправи, які допомагають учням навчитися висловлювати свої думки правильно, послідовно, точно і виразно; спонукають їх до безпосередніх висловлювань, заохочують до складання розповіді, придумування своїх початків і фіналів оповідань. Крім того, під час організації такого спілкування і навчання значну увагу приділено розвиткові навичок культури мовлення, що сприяє підвищенню мовленнєвої культури учнів і формуванню в них навичок комунікативної діяльності в будь-якій сфері життя.