ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ ЯК ФАКТОР ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МОЛОДІ - Karpuk Viktoriіa (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2019)
Анотація. Актуальність досліджуваної проблеми полягає в теоретичному обґрунтуванні форм і методів формування соціальної компетентності молоді. Метою дослідження є розкриття сутності діяльності громадських організацій як фактора формування соціальної компетентності молоді. Методами нашого дослідження є: теоретичний аналіз педагогічної, психологічної, соціологічної, юридичної літератури, синтез, порівняння, узагальнення. У статті висвітлені основні компетентності, якими повинен оволодіти кожен громадянин впродовж всього життя. Зазначено деякі аспекти формування соціальної компетентності молоді у процесі діяльності громадських організацій. Також було розкрито найбільш необхідні особистісні риси («м’які» навички), які є важливими у життєдіяльності та становленні молоді, формуванню їх суспільної свідомості та соціальної компетентності. З’ясовано, роль громадських організацій, які працюють з молодими людьми. Розглянуто різноманітні форми й методи роботи цих організацій, які позитивно впливають на формування важливих соціальних навичок.