ОБҐРУНТУВАННЯ ПОТРЕБИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАРМАЦЕВТІВ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В СИСТЕМІ КОЛЕДЖ–АКАДЕМІЯ НА ЗАСАДАХ АКМЕОЛОГІЧНОГО ПІДХОДУ - Kischuk, Vitaliy (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2019)
Анотація. У статті наголошено на тому, що у системі вищих медичних навчальних закладів освітній процес має бути організовано таким чином, що дипломовані фармацевти були спроможні виконувати інноваційні професійні завдання. Суттєвого вдосконалення професійної підготовки майбутніх фармацевтів можна досягнути на основі цілеспрямованого впровадження акмеологічного підходу. На основі вивчення психолого-педагогічної літератури, опрацьовування документів і нормативних матеріалів, аналізу, синтезу, індукції, дедукції та порівняння розглянуто зміст акмеологічного підходу і проаналізовано практичні результати від його реалізації в освітньому процесі вищих медичних закладів в системі «коледж – академія». З’ясовано, що акмеологічний підхід дозволяє розглядати професійну підготовку майбутніх фармацевтів з погляду удосконалення та гармонії. Цей підхід дозволить суттєво вдосконалити освітній процес, а також допоможе забезпечити конкурентоспроможність майбутніх фахівців на ринку надання фармацевтичних послуг населенню України.