ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ПРАВОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАГІСТРІВ З ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ - Pugach, Sergiy (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2019)
Анотація. Значні соціально-економічні зміни у нашій державі, у зв’язку з процесами інтеграції з ЕС, обумовили актуальність проблеми формування правової компетентності у магістрів з обліку та оподаткування, фахова діяльність яких потребує законодавчо обґрунтованих підходів до аналізу та прийняття рішень у соціально-політичній і професійній діяльності, виховання соціальної та професійної мобільності. Мета дослідження полягає в обґрунтуванні вибору педагогічних умов для формування правової компетентності магістрів з обліку та оподаткування у процесі неперервної освіти. Методи дослідження: аналіз, моделювання, узагальнення, спостереження, опитування. У статті означено та проаналізовано педагогічні умови розвитку правової компетентності бакалаврів з обліку та оподаткування. Запропонована авторська методика та розроблена модель розвитку правової компетентності цих фахівців.