ПОТЕНЦІАЛ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ЗАДАЧ СИСТЕМ АВТОМАТИЗОВАНОГО ПРОЕКТУВАННЯ В УМОВАХ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТИ - Kosyk, Victoriia; Tropina, Marija (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2021)
Зміни в суспільному житті потребують розвитку нових інноваційних способів навчання, використання педагогічних технологій із врахуванням специфіки індивідуального розвитку сучасного здобувача, творчого підходу для виконання прикладних завдань, формування відповідних компетентностей, вміння проєктувати, моделювати не тільки в професійній діяльності, а й у повсякденному житті. Метою даної статті є аналіз особливостей впровадження хмарних технологій, зокрема систем автоматизованого проектування в навчальне середовище закладу освіти як ключового драйверу цифрової трансформації освіти. У статті висвітлено потенціал впровадження в освітній процес хмарних технологій, визначено їх вплив на складову навчання. Здійснено аналіз і оцінку досвіду використання окремих сервісів і компонентів хмарного середовища в процесі навчання майбутніх педагогічних кадрів у закладах освіти.