СИСТЕМА ФОРМУВАННЯ КЛЮЧОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ - Kryshtanovych, Svitlana (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2018)
Сучасний ринок праці потребує менеджерів фізичної культури і спорту, які здатні оперувати знаннями, активно діяти, вміти швидко приймати відповідальні рішення в проблемних ситуаціях, вирізнятися мобільністю, конструктивністю, здатністю до адаптації, умінням реалізувати свої творчі здібності в процесі професійної діяльності. Тому, метою є дослідження та побудова системи формування професійної компетентності майбутніх менеджерів фізичної культури і спорту, що буде одним із аспектів модернізації освіти та сприятиме їх затребуваності на ринку праці. В роботі були використані наступні методи: аналітичний, метод узагальнення незалежних характеристик, метод конкретизації. За допомогою цих методів нам вдалось систематизувати ключові компетенції менеджерів фізичної культури і спорту та запропонувати систему формування ключових компетентностей майбутніх менеджерів фізичної культури і спорту. На першому етапі така система диктує потребу у підготовці менеджерів фізичної культури і спорту, які відповідно до кон’юнктури ринку мають бути здатними забезпечити виконання поставлених перед ними завдань. На другому етапі підготовки менеджерів з фізичної культури і спорту визначаються навчальні цілі, методи і форми. На третьому етапі підготовка спортивних менеджерів має бути спрямована на застосування практик у своїй діяльності.