ТЕМАТИЧНЕ ПОЛЕ ПЕДАГОГІКИ ЗДОРОВ’Я У СУЧАСНИХ (ПІСЛЯ 1989 РОКУ) ДИСЕРТАЦІЯХ ТА МОНОГРАФІЯХ ПОЛЬСЬКИХ ДОСЛІДНИКІВ - Slyvka, Larysa (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2018)
У статті представлено короткий зміст наукових праць польських авторів щодо різних проблем здоров’язбережувальної педагогіки. Мета і завдання статті пов’язані з висвітленням уміщених в згаданих розвідках теоретичних і практичних основ організації навчально-виховного процесу щодо збереження, зміцнення і формування здоров’я дітей та молоді. Методи дослідження спрямовувалися на певну класифікацію та опис сутності змісту дисертацій і монографій вчених Польщі; застосовувалися різноманітні методологічні підходи у вивченні проблеми дослідження. Результати дослідження: проаналізовано шістнадцять розвідок; визначено тематичне поле педагогіки здоров’я, представлене у них: теоретико-методологічні аспекти цієї педагогки; ціннісний складник конструювання змісту і форм виховання для здоров’я; організаційно-педагогічні засади та різноманітність виховної роботи щодо збереження, зміцнення і формування здоров’я дітей та молоді; теорія і практика професійної підготовки майбутнього вчителя до здоров’язбережувальної діяльності.