ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я СТУДЕНТІВ ВИШУ ЗАСОБАМИ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ - Maltseva, Olga; Melega, Ksenia; Dub, Marjana (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2018)
Актуальність проблеми полягає в необхідності підвищення рівня соціального здоров’я студентів, адже спостерігається погіршення в останні десятиліття не тільки соматичного здоров’я молоді, але й інших складових здоров’я – психічної і соціальної. Мета дослідження є висвітлення питання підвищення рівня соціального здоров’я студентів засобами фізичного виховання, компетентності студентської молоді в питаннях розуміння суті соціального здоров’я, значення при формуванні здорового способу життя, в процесі вивчення функцій і ролей у соціальному середовищі. Методи дослідження: соціометричне опитування у формі анкетування з метою дослідження комплексу показників, що визначають стан соціального здоров’я студентів. Результати дослідження: важливий метод соціалізації студентів − систематичне (щодня) виконання фізичних вправ на протязі навчання, обов’язкові заняття в командних іграх (волейбол, баскетбол, футбол). Заохочення студентів до фізичної активності вдосконалює процес їхньої соціалізації, формує (розвиває) всі елементи, які потрібні для соціального здоров’я молоді взагалі. Раціональне використання молодіжного потенціалу в процесі соціального розвитку визначає напрямки розвитку суспільства загалом.