ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА МАГІСТЕРСЬКОЇ ПРОГРАМИ ЗА СПЕЦІАЛІЗАЦІЯМИ «СУДОВИЙ РОЗГЛЯД ЦИВІЛЬНИХ СПРАВ ТА ВИРІШЕННЯ СПОРІВ» ТА «ВИРІШЕННЯ СПОРІВ» У ШКОЛІ ПРАВА ЛОНДОНСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ СІТІ - Nahorna, Olha (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», 2018)
Питання професійної підготовки фахівців, здатних ефективно вирішувати складні та багатосторонні міжнародні спори є дуже актуальним в умовах глобалізації. Метою дослідження є детальний аналіз основних особливостей організації та функціонування магістерської програми за спеціальностями «Судовий розгляд цивільних справ та вирішення спорів» та «Вирішення спорів» у школі права Лондонського університету Сіті. Для визначення ступеня наукової розробленості дослідницької проблеми було застосовано метод аналізу та синтезу методологічної, соціальної, правової, науково-методичної літератури. Метод узагальнення був використаний для формулювання висновків статті. Спеціалізуючись на вирішенні спорів, студенти отримують можливість глибоко зрозуміти теорію та практику вирішення спорів у цивільних та кримінальних справах як шляхом традиційного судового процесу, так і за допомогою альтернативних процедур, зокрема арбітражу та посередництва.