КОНЦЕПТУАЛЬНА ОСНОВА ТЕХНОЛОГІЇ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СПЕЦІАЛІСТІВ З ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ В ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ ПРИРОДНИЧИХ ДИСЦИПЛІН

Автор(и)

  • Oksana Melnyk кафедра педагогіки, Житомирський Державний університет імені Івана Франка, Житомирський торговельно-економічний коледж КНТЕУ, м.Житомир, Україна

DOI:

https://doi.org/10.24144/2524-0609.2018.42.145-149

Ключові слова:

педагогічна технологія, інтегративна експериментальна технологія, змістова, організаційна, методична та практична інтеграція, етапи технології, таксономія навчальних цілей.

Анотація

Стаття присвячена актуальній проблемі, пов’язаної з інтенсивним розвитком інноваційних технологій у харчовій промисловості та розширенням географічного простору вітчизняної кулінарії, що зумовлює необхідність внесення радикальних змін у процес фахової підготовки компетентних кваліфікованих спеціалістів цієї сфери в Україні. Мета статті: визначення та опис сутності концептуальної основи експериментальної інтегративної технології формування професійної компетентності майбутніх фахівців з виробництва харчової продукції. Використані методи дослідження: аналіз, синтез, порівняння, узагальнення, систематизація. У статті визначено змістову сутність дефініцій «педагогічна технологія», «інтегративна технологія»; узагальнено властивості та структуру експериментальної технології, визначено та описано її концептуальну методологічну основу та етапи впровадження: підготовчо-організаційний, який включає три підетапи: інформаційно-теоретичний, організаційний і цільовий; процесуально-методичний та результативно-оцінний; наведено характеристику таксономії навчальних цілей у пізнавальній сфері.

Біографія автора

Oksana Melnyk, кафедра педагогіки, Житомирський Державний університет імені Івана Франка, Житомирський торговельно-економічний коледж КНТЕУ, м.Житомир

аспірант, старший викладач

Посилання

References

Dychkivska, I.M. (2004). Innovatsiini pedahohichni tekhnolohii [Innovative Pedagogical Technologies]. Kуіv: Akademvydav [in Ukrainian].

Busel, V.T. (Ed.). (2004). Velykyi tlumachnyi slovnyk suchasnoi ukrainskoi movy [Great Explanatory Dictionary of Modern Ukrainian Language]. Kуіv: Irpin: VTF «Perun» [in Ukrainian].

Levchenko, T.I. (2002). Rozvytok osvity ta osobystosti v riznykh pedahohichnykh systemakh [The Development of Education and Personality in Various Pedagogical Systems]. Vinnytsia: Nova Knyha [in Ukrainian].

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-05-24

Як цитувати

Melnyk, O. (2018). КОНЦЕПТУАЛЬНА ОСНОВА ТЕХНОЛОГІЇ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СПЕЦІАЛІСТІВ З ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ В ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ ПРИРОДНИЧИХ ДИСЦИПЛІН. Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: «Педагогіка. Соціальна робота», (1(42), 145–149. https://doi.org/10.24144/2524-0609.2018.42.145-149

Номер

Розділ

Статті