ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА ФАХІВЦІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ: ДОСВІД ШВЕЙЦАРІЇ
DOI:
https://doi.org/10.24144/2524-0609.2019.44.137-140Ключові слова:
професійна підготовка, освітня програма, фахівці сфери гостинності, досвід Швейцарії, практика, стажування.Анотація
Анотація. У статті досліджується досвід професійної підготовки фахівців сфери гостинності у вищій школі Швейцарії. Виявлено суперечності між необхідністю вдосконалення системи професійної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації фахівців сфери гостинності в Україні і недостатньою розробленістю наукових підходів та методичного забезпечення цього процесу. Метою статті є вивчення досвіду професійної підготовки фахівців сфери гостинності у вищій школі Швейцарії з метою адаптації кращих здобутків у вітчизняній освітній практиці. Методи дослідження: аналіз і синтез психолого-педагогічної літератури, освітніх програм – застосовувалися для з’ясування особливостей професійної підготовки фахівців сфери гостинності за рубежем; узагальнення – для формулювання авторських висновків. Встановлено, що освітні програми професійної підготовки майбутніх фахівців сфери гостинності постійно змінюються і адаптуються до сучасних умов, що забезпечує їхню актуальність. Вартими для впровадження у вітчизняній освітній практиці визначено такі аспекти, як: наявність широкого спектру освітніх програм, інтеграція теоретичного і практичного навчання, обов’язкове тривале щорічне стажування на базі провідних готелів (в тому числі, зарубіжних), навчання англійською мовою, розвиток особистісних якостей майбутніх фахівців, необхідних для успішної реалізації професійних функцій та ін.
Посилання
References
Korniyaka, A., Holikova, T. (2013). Shlyakhy vdoskonalennia systemy navchannia u sferi hostynnosti [Ways of improving of the education system in the sphere of hospitality]. Scientific Bulletin of Poltava University of Economics and Trade, 4 (60), 34–38. [in Ukrainian].
Kucherenko, I. (2016). Sovremennyie vozmojnosti i trebovaniya k podgotovke spetsialistov v sfere gostinichnogo i restorannogo menedjmenta za rubejom. [Modern opportunities and requirements for preparation of specialists in the sphere of hotel and restaurant management abroad]. Scientific Bulletin SIM. History and Pedagogy, 3, 66–69. [in Russian].
Pizam, А. (2010). International Encyclopedia of Hospitality Management, 2nd Ed. Oxford: Elsevier LTD.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
1.Автори передають журналу право першої публікації свого рукопису на умовах ліцензії Creative Commons ("Із зазначенням авторства - Некомерційне використання - Поширення на тих же умовах") 4.0 Міжнародна (CC BY-NC-SA 4.0) [https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.uk], котра дозволяє іншим особам вільно використовувати (читати, копіювати і роздруковувати) представлені матеріали, здійснювати пошук та посилатись на опубліковані статті, поширювати їх повний текст з будь-якою законною некомерційною метою (у тому числі, з навчальною або науковою) та обов'язковим посиланням на авторів робіт і первинну публікацію у цьому журналі.
2.Опубліковані оригінальні статті в подальшому не можуть використовуватись користувачами (окрім авторів) з комерційною метою або поширюватись сторонніми організаціями-посередниками на платній основі.